Snabbinlägg/fråga – iPhone 4.0

Inbiten Apple-fan som man är plus Augmented Reality-producent, blev jag glad att höra om alla fantastiska uppgraderingar som Iphone 4.0 bjuder. Ikväll läste jag också den här artikeln, där författaren, med bakgrund i utveckling av gyroskop, ser fina möjligheter för Augmented Reality-applikationer i iPhonen tack vare den förbättrade gyroskopfunktionaliteten.

Här är det viktiga stycket i det ganska långa inlägget:

Where I think the gyroscope will be amazing is in Augmented Reality applications. At the moment looking around and using the camera in an existing iPhone to view our environment and overlay information and advertising on the world around us is a popular gimmick in “AR” apps. But the view is clunky and a bit jittery in most mobile devices (including current iPhones) because of the lack of precision that accelerometers offer. With a gyroscope on the new iPhone 4 Augmented Reality is set to go mainstream. This will be helped by the increased speed of the A4 processor, and the increased accuracy of the gyroscope.

Expect a lot of iAd enabled gyroscope using Augmented Reality apps to hit the App Store very soon.


Fördelar för Augmented Reality i iPhone 4.0

Men, så funderade jag på vilka fler fördelar det finns för just Augmented Reality i mobiltelefoner. Det finns en förbättring som är en ökad upplösning i skärmen tack vare den så kallade ”Retina display” som har fyrfaldigat antalet pixlar på skärmytan – och därmed ger mer detaljerad och finare bildupplevelse.

Men, ytterligare en grej tycker jag borde vara fördelaktigt, men är inte så insatt i just AR för mobiltelefoner och vänder mig därför med frågan till dig som utvecklar AR för mobiltelefoner t ex i spel, layers eller liknande:

Detta att iPhone 4.0 fått 2 st kameror, d v s en åt vardera håll borde också öppna upp för en hel del coola AR-upplevelser? Det står i beskrivningen att den underlättar för att ta självporträtt, men… ta t ex den här Augmented Reality-reklamen för ett spel (inte för att det just behöver vara ansiktsigenkänning), men principen. Har du en teori eller fler idéer på förbättringar i iPhone 4.0 som gynnar AR så kommentera gärna.

Ps 1. Sen ser vi fram emot att Google Goggles snart kommer till iPhone: http://www.mobileburn.com/news.jsp?Id=9669

Ps 2. Jag har inte glömt den här bloggen. Har jättemycket att skriva om men ont om tid just nu, kommer igen!